Genel, Güzellik & Bakım

Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Aralık ayına girmemiz ile beraber soğuk havalar kendini hissettirmeye başladı. Bu kış diğerlerinden farklı olarak tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeni ile evlere daha çok kapanacağız. Bir çoğumuz evden çalışmaya devam ediyor. Bardağa dolu tarafından bakarsak; sabah karanlıkta uyanıp kat kat giyinip soğukta yollara düşmektense evimizin sıcak ortamında, altta eşofman üstte gömlek görüntülü toplantılar ile iş hayatımız bu kış daha konforlu geçecek gibi görünüyor.

Ortamımız rahat oldukça rehavet de çöküyor değil mi? Kendini bırakmışlık bir çoğumuza hakim olmuş durumda.

Bol su tüketimi, dengeli ve düzenli beslenme olmazsa olmazlarımız.

Aman cildimiz bu kış soğuk havaya daha az maruz kalacak diyerek kış bakımımızı ihmal etmeyelim! Unutmayalım ki problem oluştuktan sonra geriye dönüş her zaman daha zahmetli ve daha masraflı oluyor.

Kış boyunca evde bakım tüyolarımız devam edecek, takipte kalın!

Kış aylarında sıcaklığın düşmesi ve rüzgarlı hava cildin nemlenmesine engel olur. Bu kış nasılsa eve kapanacağım, soğuk havaya çıkmayacağım diye cildime birşey olmaz demeyin. Kapalı ev ortamında da  ısıtma sistemleri ve camların sürekli kapalı tutulması ortamın nemini düşürüyor ve cildimizi neme aç bırakıyor. Ciltlerde pul pul dökülmeler başladı bile öyle değil mi? Bulunduğumuz ev / ofis ortamını düzenli aralıklar ile havalandırmak, nem cihazları, kalorifer petekleri üzerine su koymak ortamdaki olumsuz koşulları azaltacaktır.

Cilt nemsiz ve oksijensiz kalırsa pul pul kabarmalar, kızarıklık, kaşıntı ve gerginlik hissi oluşur. Müdahale edilmediği taktirde çatlamalar oluşur. Çatlamalar kırışıklık oluşumuna sebep olarak cildi daha hızlı yaşlandırır. Bir de hassas bir cildiniz varsa bu durum daha da ileri boyutta atopik dermatit, egzama gibi sorunlara zemin hazırlar.

Kışın getirdiği miskinlik ve rehavet hali bizi ruhsal olarak da etkilediği gibi hareketsizlik metabolizmamızı yavaşlatır. Metabolizmanın yavaşlaması sonucu kan dolaşımı yavaşlar, cilt parlaklığını ve ışıltısını kaybeder, gözenekler genişler, komedonlar artar.

Alışkanlıklarımızda ve rutinlerimizde yapacağımız ufak değişiklikler ile kış aylarında cilt sağlığımızı koruyabiliriz. Aynaya baktığımızda canlılığını ve enerjisini kaybetmemiş bir cilt güne daha pozitif ve motive başlamamızı sağlar.

Yüzümüzü ve vücudumuzu çok sık ve sıcak su ile yıkamamaya özen gösterelim. Sıcak su yağları arındırdığı için cildin kurumasına yol açar. Kış aylarında cildin doğal nem dengesini koruyabilmesi için cildimizin bu yağa ihtiyacı var. Banyo sonrası hem yüz hem vücut için nemlendirici kullanımı çok önemli.

Sabah ve akşam yüzümüzü peeling içerikli profesyonel temizleme ürünleri ile temizledikten sonra C vitamini ve hyalüronik asit içerikli serum veya nemlendirici kremlerimizi sürmeyi ihmal etmeyelim. Bu içerikler ağırlığının 1000 katı kadar su tutma özelliğine sahip olduğundan cildin su depolarını dolu tutacaktır. Kullanacağınız peeling için ise tercihiniz nemlendirme özelliği olan yumuşak çift etkili peelingler olmalıdır. Cildinizin durumuna göre haftada bir veya iki defa uygulayabileceğiniz yoğun nem maskeleri kurtarıcınız olacak.

Dışarı çıkacaksanız bakkala, markete dahi gidiyor olsanız dudak nemlendiricisi ve güneş koruyucu krem mutlaka uygulanmalıdır. Kış aylarında çoğunlukla güneşi göremesek de zararlı ışınlarının her daim üzerimizde olduğunu unutmayalım. Yaz ayları kadar direkt güneşe maruz kalmadığımız için güneş koruyucu özelliği olan nemlendirici krem kullanımı da yeterli olacaktır.

Kış aylarında soğuk havaya karşı bariyer oluşturmak için cildin üst tabakası kalınlaşarak savunmaya geçer. Cildin kalınlaşmaması için cilt tipinize göre düzenli olarak kimyasal peeling, mikro dermabrazyon veya dermapen uygulamaları ile cildi ölü derilerden arındırmanızı öneririz.

Bunun yanı sıra yaz aylarında terleme ve tüketilen yağlı, şekerli gıdalar sonucu akne oluşumlarında artış görülebilmektedir. Akne bakımı sırasında güneş ışınlarına maruz kalınmaması gerektiğinden bu aylar akne bakımı yaptırmanız için en doğru zamandır.

Profesyonel ürün yelpazemiz ve cildinize uygun tüm kış bakımları için konusunda uzman deneyimli kadromuzdan ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz.

https://www.triaclub.com/iletisim/

 

Related Posts